Oci i cultura

Harold Pinter torna a tenir direcció sabadellenca

Part de l’elenc que pujarà a l’escenari del Teatre Gaudí / TRISTÁN-PÉREZ-MARTÍN

El sabadellenc Salvador Esplugas (1966) estrena aquest dijous la seva direcció de Qui a casa torna. Es tracta d’un clàssic de Harold Pinter, dramaturg marxista que fou guardonat amb el Nobel de Literatura l’any 2005. 

L’adaptació d’Esplugas es podrà veure al Teatre Gaudí de Barcelona, i la inauguració és aquest dijous (21 h). No és la primera adaptació recent de textos del britànic efectuada per autors i companyies sabadellenques. A principis del 2021, la Cia AlGalliner ja va estrenar la seva versió d’El Muntaplats a la sala La Quartera, que han reposat per Festa Major. 

En tot cas, Qui a casa torna va ser estrenada el 1964. L’obra conté totes les constants del reconegut estil pinterià: fantasies eròtiques, obsessions, gelosies, odis… Tracta, doncs, els codis morals i la brutalitat inherent a la naturalesa humana. L’elenc és ple de cares conegudes pel públic català, compost per Enric Cervera, Gemma Deusedas, Carles Garcia Llidó, Màrius Hernández, Xavi Mañé, Rafel Pi. Tots ells hi actuaran fins al proper 8 d’octubre, amb sessions de dijous a diumenge. 

Amb el Cor de l’Òpera

A banda de la direcció, Esplugas també s’encarrega de l’escenografia de l’obra. Esplugas ha estat membre cantaire del Cor d’Amics de l’Òpera de Sabadell, amb qui ha participat en una vuitantena de produccions operístiques. Justament en el muntatge d’Il barbiere di Siviglia (sota la direcció de Pau Monterde), interpreta el rol d’Ambrosio. I aprofitant les seves estades a Würzburg (Alemanya) amplia estudis de treball actoral i ajudant de direcció amb Karl Koch. 

Des d’aleshores, compagina la participació com a actor i figurant en muntatges operístics del Liceu, amb la companyia Frog, de la qual és creador i director.

Part de l’elenc que pujarà a l’escenari del Teatre Gaudí / TRISTÁN-PÉREZ-MARTÍN

Comentaris
To Top