Oci i cultura

Roser Caminals presenta avui el premi BBVA Sant Joan a La Llar del Llibre

Caminals, al Saló Modernista, en l’entrega del premi / LLUÍS FRANCO

Roser Caminals visita avui Sabadell, per presentar Garbo Parla (Edicions 62). Ho farà a La Llar del Llibre, a partir de les 19 h. 

Caminals conversarà amb la filòloga i periodista Núria Pradas.

No és la primera vegada que Caminals ve a Sabadell amb motiu d’aquesta novel·la. I és que al juny va estar distingida amb el Premi BBVA Sant Joan d’enguany. 

Aquest guardó, nascut a Sabadell, està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb BBVA. I també s’entrega anualment a la ciutat. De fet, la gala d’enguany va tenir lloc al Saló Modernista de la seu de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, al carrer Gràcia.   

Viu als EUA

Nascuda a Barcelona el 1956, Roser Caminals es va casar el 1983 amb un nord-americà i se’n va anar a viure als Estats Units. Viu a Frederick, Maryland, on ha ensenyat literatura espanyola. 

El 1994 va publicar la primera novel·la de tema i ambient barcelonins, als Estats Units i a continuació la va traduir al català amb el títol Un segle de prodigis (1995), a lq ual han continuat altres set novel·les. 

Qui era Garbo?

Diuen alguns que el català Joan Pujol Garcia (1912-1988), àlies Garbo, ha estat el millor espia de la història. Durant els anys més foscos de la dictadura, va col·laborar amb els serveis secrets anglesos i alemanys a Espanya.

Comentaris
To Top