Ciutat

Ràdio Sabadell suma 11 dies paralitzada a causa d’un llamp

Part del personal ha de treballar des de casa / D.S.

Ràdio Sabadell continua paralitzada a causa d’un llamp. La tempesta que va caure a la ciutat el 10 de setembre va malmetre gran part de la infraestructura de l’emissora pública, instal·lada al carrer del Doctor Puig. Amb gran part dels aparells afectats, el mitjà està incapacitat per emetre amb normalitat continguts en directe i la programació pròpia ha quedat escapçada: només s’estan emetent en rigorós directe, a través d’un sistema d’emissió provisional de veu, els butlletins horaris. El Notícies Migdia i el Notícies Vespre es graven prèviament.   

Fonts municipals no s’atreveixen a estipular una data perquè retorni la normalitat, tenint en compte la magnitud dels desperfectes. Fins aleshores, Ràdio Sabadell ha comunicat que ampliarà la programació amb continguts gravats. Els periodistes utilitzen una gravadora portàtil per, després, passar els arxius d’àudio a un ordinador de tècnics, fer-ne la postproducció i poder emetre en antena.

Els sistemes d’alta freqüència i sortida del senyal cap a l’antena d’Olímpia, però, no van quedar afectats i es pot emetre a través d’FM.

Els costos de l’incident

Reparar l’incident provocarà una despesa addicional per a l’Ajuntament, que ja destina 914.694 euros anuals a l’emissora pública.  Encara s’ha d’acabar d’avaluar el cost per fer front als desperfectes, però la previsió és que sigui elevat.

En el moment de l’impacte del llamp, l’edifici va quedar sense llum ni xarxa i la porta d’entrada a l’edifici es va bloquejar. L’inventari que els tècnics van realitzar el 10 de setembre va determinar que la descàrrega va afectar sales de gravació i la de routers, la centraleta, el sistema de ràdio en línia per streaming, l’ascensor i les alarmes.

El dia de l’accident, en un dels estudis es va haver de muntar un sistema d’emissió provisional, però només de veu.

Comentaris
To Top