CASTELLAR

La Generalitat marcarà el sostre del preu del lloguer a Castellar del Vallès

/ VICTÒRIA ROVIRA

Els municipis de la comarca on la Generalitat regula el preu  màxim del lloguer s’ampliaran. Barberà, Montcada i Reixac, Ripollet i Sant Cugat ja han renovat la seva condició d’àrees on el mercat de l’habitatge és tens. Sabadell, Terrassa i Santa Perpètua de Mogoda també han sol·licitat mantenir la condició que permet fixar un sostre al lloguer.

Per altra banda, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya preveu que Castellar del Vallès també formi part de la llista de municipis on el mercat de l’habitatge és tens. Això implica que els llogaters no puguin fixar el preu per sobre d’un índex de referència de la Generalitat.

Des de la Cambra de la Propietat Urbana de Sabadell i Comarca s’oposen a la llei de regulació. Consideren que va en contra dels interessos dels petits propietaris, “a qui es posa en el mateix sac que els fons voltors”, i que desincentiva l’oferta de lloguer de la zona.

Una de les condicions perquè un municipi pugui ser considerat com una àrea tensa és que, de mitjana, les llars destinin més d’un 30% dels ingressos al lloguer. També és necessari que el preu hagi experimentat un creixement sostingut superior a la mitjana de Catalunya.

La Generalitat amenaça amb sancions els propietaris que no apliquin la regulació. Ara bé, de moment, aquesta llei està recorreguda davant del Tribunal Constitucional per part del Govern central, que considera que “xoca amb competències estatals”.

En els pròxims mesos, es preveu que una seixantena de municipis catalans siguin considerats mercat d’àrea tensa.

Comentaris
To Top