Ciutat

La fundació Main i Lluís Casanovas, reconeguts amb el Memorial Àlex Seglers

Toni Fàbregas (Xalest) i Marta Morell presenten els guardons / G.P.

El IX Memorial Àlex Seglers ha volgut reconèixer la trajectòria de la Fundació Main i de Lluís Casanovas, a títol pòstum. El guardó reconeix la defensa de la diversitat i el foment de la convivència. L’acte de lliurament serà el dijous 30 de setembre, a les 18h, a Casa Duran. Els nous dissenys en els guardons són obra de l’escola taller Xalest centre d’educació especial de la ciutat.

L’entitat sabadellenca ha estat guardonada pel seu compromís socioeducatiu amb infants, joves i famílies. Amb projectes de voluntariat com el que van engegar fa més de 30 anys a Torre-romeu, tenen intenció de reduir desigualtats i promoure oportunitat entre persones en situació de vulnerabilitat.

Casanovas va ser un capellà molt actiu en els àmbits socials, polítics i sindicals de la ciutat. De nit, col·laborava voluntàriament a l’escola obrera del carrer de Sant Quirze de Sabadell, on ensenyava a joves sense recursos a llegir i escriure. Fins i tot, eren molts els qui hi acabaven cursant estudis superiors. També va ser responsable de la Fundació Pau i Solidaritat i col·laborador de la Fundació Sabadell Solidari. Va morir el 8 de maig de 2021.

La tinenta d’alcaldessa, Marta Morell, ha destacat el projecte educatiu de la Fundació Main i “la seva metodologia i pel compromís social envers la convivència i la cohesió social”. De Casanovas, “el seu compromís amb el pacifisme i a favor dels drets humans”.

Comentaris
To Top