Ciutat

Una desena d’activitats a la 5a Fira d’Entitats Animalistes de Sabadell

/ LLUÍS FRANCO

Sabadell torna a acollir aquest diumenge la 5a Fira d’Entitats Animalistes, que aplega associacions voluntàries de Catalunya, després de dos anys. Per l’edició d’enguany, les entitats han organitzat una desena d’activitats a la plaça del Doctor Robert, el Racó del Campanar i el passeig de la Plaça Major. “Volem tenir una ciutat petfriendly“, ha destacat la tinenta d’alcaldessa de Benestar Animal, Marta Morell.

Durant el diumenge 3 d’octubre, de 10h a 20h, hi haurà una quarentena de carpes solidàries i s’organitzaran xerrades, tallers, demostracions amb gossos d’assistència i una desfilada d’animals en adopció. Pel que fa a les xerrades, funcionen sota cita prèvia i és necessària la inscripció dels assistents. L’entrada està limitada a 42 persones.

En aquesta edició a la fira també s’hi acolliran entitats que treballen amb animals exòtics, es parlarà dels drets dels primats i del rescat d’animals salvatges.

La tinenta d’alcaldessa Marta Morell acompanyada de Maria Sabater i Alba Bernabeu, representants de les entitats de la Fira Animalista / CEDIDA

Més l’abandonament de gats

Les entitats han posat sobre la taula l’increment de l’abandonament felí, especialment després de la pandèmia. “Les entitats que treballen amb gats estan sobrepassades”, ha explicat Alba Bernabeu, una de les representants de les entitats de la Fira.

Les dades ho avalen: Sabadell ha batut rècords des de l’inici del 2021 en entrades a la Lliga Protectora. Les entrades han estat desiguals des del gener a l’agost, amb un augment en l’arribada de gats (389, un increment del 37,4% respecte al 2020) i un descens en l’abandonament de gossos (251, una caiguda del 4,1%).

L’abandonament animal retrocedeix a l’agost a Sabadell (-37%)

Comentaris
To Top