Ciutat

Operació contra el tràfic de persones en prostíbuls de Sabadell

Operació contra el tràfic i l’explotació sexual en prostíbuls de Sabadell. Agents del Cos Nacional de Policia han entrat dimarts al matí en quatre bordells de la ciutat –situats als carrers de Corominas, Fiveller i Sant Oleguer– amb l’objectiu de rescatar treballadores sexuals retingudes contra la seva voluntat. S’han realitzat diversos escorcolls a la capital vallesana i també a Barcelona, Sant Andreu de la Barca i Ullastrell.

Segons han confirmat fonts policials al D.S., es podria tractar d’una xarxa de prostitució coactiva que explotava sexualment les dones en diferents punts de la geografia catalana. El Cos Nacional de Policia ha detingut onze persones –almenys dues a Sabadell– que estaven involucrades en la trama de tràfic i explotació sexual de persones. En el marc dels escorcolls, els agents han confiscat 100.000 euros en efectiu, diverses armes de foc, marihuana i pastilles estupefaents. Hi ha oberta una investigació contra els propietaris dels establiments.

/ LLUÍS FRANCO

Els grups criminals requisen la documentació de les víctimes. Moltes d’elles són dones estrangeres que venen fins a Espanya enganyades i es veuen obligades a retornar el deute del viatge mitjançant l’exercici forçat de la prostitució. Segons expliquen des del Cos Nacional de Policia, un cop alliberades se’ls ofereix atenció i un habitatge segur. Així mateix, les víctimes de nacionalitat estrangera es podran acollir a un mecanisme previst per la llei per accelerar el seu procés de regularització.

“Passen moltes hores allà dins”

El Cos Nacional de Policia ha escorcollat un dels locals habituals de prostitució a Sabadell, just a tocar del Mercat Central –al carrer de Corominas, 49–. L’establiment fa més d’una dècada que està actiu i és sobradament conegut pels veïns. “Sabíem que estava allà des del primer dia, perquè hi veies entrar i sortir gent”, assenyala un resident, que afegeix: “Algun client confós ha picat a les portes dels veïns a mitjanit pensant-se que era el prostíbul”.

“Hi ha persones que passen moltes hores allà dins. Fins i tot hi ha un caixer automàtic per treure efectiu les 24 hores”, assegura un coneixedor del prostíbul. L’establiment –situat a uns metres de l’Escola Industrial i de l’Escola Pia– també és conegut pels paradistes del mercat: “Ens han fet comandes, però mai els hi hem portat per això d’entrar i sortir d’allà…”, expliquen.

/ LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top