Ciutat

Els investigats en l’operació Judes hauran de dipositar una fiança de 1.000 euros

Els cinc investigats, a les portes dels jutjats, agraint el suport del prop d'un centenar de persones /D.S.

Els sabadellencs Jordi Ros, Xavi Duch, Clara Borrero i David Budria així com la resta –nou– dels investigats en l’operació Judes, hauran de dipositar, a petició de la fiscalia, una fiança de 1000 euros en un termini de 24 hores, que se sumen als 45.000 ja dipositats anteriorment. Així ho ha comunicat aquest matí el jutge de l’Audiència Nacional als cinc presumptes membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR), durant la declaració per via telemàtica des del jutjat de Sabadell.

Dels cinc investigats citats a les declaracions indagatòries, DuchBorrero i Budria s’han acollit al dret de no declarar, a excepció de Jordi Ros: “ha manifestat que no ratifica la seva declaració davant del jutjat d’instrucció durant la seva detenció atès que aquesta es va fer sota pressions i coaccions de la Guàrdia Civil”, ha explicat Xavier Monje, advocat d’Alerta Solidària.

A dia d’avui, els encausats saben que el jutge Manuel García Castellón considera que formaven, dins dels CDR, l’anomenat Equip de Resposta Tàctica (ERT), una cèl·lula integrada pels investigats d’una “gran radicalitat” que va materialitzar algunes de les accions més contundents que van dur a terme els CDR i que pretenien assaltar el Parlament. S’enfronten a penes que van dels sis als vint-i-set anys de presó.

A l’exterior dels Jutjats de Sabadell s’hi han congregat prop d’un centenar de persones convocades per Alerta Solidària, Recuperem el Nord i el grup de suport Detingudes 23S. A més, també hi ha assistit l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell; i els diputats Juli Fernández i Xavi Pellicer.

Comentaris
To Top