Ciutat

La Festa Gran de Sabadell reivindica la fortalesa de la gent gran durant la pandèmia

Homenatjar la gent gran per la seva resiliència durant la pandèmia. Amb aquest missatge es dona tret de sortida a la Festa Gran, que se celebra en el marc del Dia Internacional de la Gent Gran, l’1 d’octubre. “El confinament ha alterat el nostre estat físic i emocional. Han desaparegut els tràmits presencials. Volem participar en les polítiques socials, que ens tinguin en compte. I que s’adaptin a nosaltres els espais públics i equipaments”. Així resumia el manifest pels drets de la Gent Gran les demandes que fan les entitats a l’Ajuntament de Sabadell.

“Ha quedat demostrada la capacitat de la gent gran a fer front a situacions adverses”, destacava Maria Rosa Mota, presidenta de la Coordinadora de Casals de Gent Gran. La regidora de Cicles de Vida, Sònia Sada, li donava la raó: “És una lliçó de vida”. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, també ha posat en valor la feina de l’Ajuntament per fer un seguiment telefònic a la gent gran durant el confinament domiciliari.

El proper ple municipal de septembre debatrà el retorn de les vacances per a gent gran, després que hagin quedat anul·lades per la situació epidemiològica. Així ho ha avançat Farrés durant la presentació de l’acte.

Les activitats

A les 19h de la tarda d’avui, l’Espai Cultura acollirà l’espectacle De París a Buenos Aires a càrrec de l’Orquestra d’Acordions de Sabadell, acompanyada de la cantant argentina Sandra Rehder i de la cantant catalana Marta Valero, que interpretaran peces de la chanson francesa, bàsicament obres d’èxit d’Edith Piaff, a més de tangos argentins.

La commemoració començarà amb l’habitual lectura del manifest per part de la Coordinadora d’Entitats de Gent Gran de Sabadell i dels residents de les residències de la ciutat. Tindrà lloc a la plaça de Frederic Mompou, a partir de les 11 h. La commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran, el divendres 1 d’octubre, començarà amb l’habitual lectura del manifest per part de la Coordinadora d’Entitats de Gent Gran de Sabadell i dels residents de les residències de la ciutat. Tindrà lloc a la plaça de Frederic Mompou, a partir de les 11 h.

Un dels actes remarcables és l’espectacle musical La meva mar, a càrrec del grup Casablanca Benedicta, el divendres 1 d’octubre, a les 19 h, al Teatre Principal. Les activitats de la Festa Gran es perllongaran fins al 6 d’octubre, amb cinefòrums, activitats físiques dirigides, xerrades i espectacles musicals, entre altres. Destaca l’ofrena floral que cada any es fa a la plaça dels avis i les àvies que organitza la Coordinadora d’Entitats de Gent Gran de Sabadell. Tindrà lloc el diumenge 3, a les 12 h, i inclourà la inauguració d’una placa nova del monument a les àvies i els avis.

En el marc d’aquesta celebració, el pròxim 4 d’octubre, es presentarà el llibre i de l’ONG Descartats, a càrrec de Marc Espín, autor del llibre, periodista, professor de la UAB i president d’aquesta ONG de nova creació. La xerrada tindrà lloc en el Antic Mercat de Sant Joan (Plaça de Sant Joan), a les 17 hores.

La Festa Gran l’organitza l’Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració de la Coordinadora de Casals i Entitats de Gent Gran de Sabadell, la Creu Roja, la Fundació Amics de la Gent Gran, Vimusa, l’Espai Cultura de la fundació 1859 Caixa Sabadell i l’ONG Descartados.

/ D.S.

Comentaris
To Top