EDITORIAL

Esperança davant l’alarmisme

Contagis, UCI, mortalitat. Tots els indicadors han marcat el seu mínim des del final del confinament domiciliari a Sabadell. La ciutat registra les millors dades pel que fa a l’evolució de la pandèmia des del juliol del 2020, i això ha de ser motiu de celebració col·lectiva.

La campanya de vacunació ha estat un èxit perquè ha aconseguit fer caure les hospitalitzacions i les morts per coronavirus: a l’inici d’aquest octubre, hi havia nou persones ingressades pel virus al Taulí –dues a l’UCI–. Fa un mes, n’eren 64. I fa un any, 75. Respecte al juliol passat, la incidència per cada 100.000 habitants ha caigut un 96%. I mentre que al setembre es van produir 252 contagis, al juliol en van ser 4.629.

Ho diuen les dades objectives: amb el 84% de la població immunitzada, estem entrant en un nou escenari. Els experts demanen actuar amb cautela i recorden que encara no hem guanyat la batalla contra el virus. En l’àmbit mundial encara queda molt per fer. Així i tot, la dinàmica positiva en què ens trobem a Sabadell i al país aplana el camí cap a la recuperació de les nostres llibertats –de totes elles–. Davant l’alarmisme d’alguns, aferrem-nos a l’esperança i mirem endavant.

Comentaris
To Top