Ciutat

Invertiran més de tres milions d’euros en els pròxims cinc anys a l’Aeroport de Sabadell

L'Aeroport de Sabadell, des de la torre de control / ll. franco

En els pròxims cinc anys, el Govern d’Espanya invertirà més de tres milions d’euros a l’Aeroport de Sabadell. Aquesta xifra es desprèn de l’aprovació del Document de Regulació Aeroportuària II (Dora) per part del Consell de Ministres del Govern d’Espanya per al període del 2022-2026, amb una inversió de 2.250 milions d’euros, dels quals 3,052 aniran íntegrament a l’Aeroport de Sabadell.

Un augment de la injecció econòmica respecte del primer Dora, de l’any 2017, en què el Consell de Ministres d’aleshores va estipular una inversió de poc més d’un milió d’euros a l’aeròdrom sabadellenc (1,15 M€), destinada a inversions de manteniment i suport i de seguretat operativa.

Ara, cinc anys després, gairebé es triplica aquesta inversió per fer front a seguretat ocupacional i operacional (617 m€), suport i reposició (765 m€) i al reforç i contenció del talús de l’aeroport (1,663 M€). Entre d’altres, el recreixement de la pista de l’aeroport, seguint les especificacions tècniques per als diversos òrgans de control i seguretat: “Les inversions del Dora fan referència exclusivament al correcte desenvolupament de l’activitat aeronàutica. Aquesta injecció econòmica regulada no inclou les activitats complementàries que es puguin derivar de l’Aeroport de Sabadell”, expliquen fonts d’Aena.

Dels 1.700 als 293 milions d’euros

La inversió a Sabadell és la més alta dels tres aeroports de l’Estat Espanyol de la xarxa d’AENA explícitament dedicats a l’aviació general: Madrid-Cuatro Vientos (1,5 M€) i Son Bonet (600 m€).

Pel que fa a Catalunya, dels 1.700 milions d’euros previstos en un principi, la major part dels quals havien d’anar a l’Aeroport Barcelona-El Prat, finalment rebrà 245 M€ en forma d’inversió, seguit de Girona (24,3 M€), Reus (20,8 M€) i Sabadell (3,052 M€), que significa una inversió de prop de 300 milions als aeroports de Catalunya (293 M€).

Comentaris
To Top