Ciutat

Acord per a reformar la taxa de residus per incentivar el reciclatge

El 2020 ens deixa un augment de la recollida selectiva de l’1,5%, un petit augment però que consolida una tendència creixent
/ LL. FRANCO

Ciutadans ha impulsat a través del ple municipal d’octubre una reforma de la taxa de residus per a l’any 2023 amb la intenció d’augmentar el reciclatge a la ciutat. El Govern, la Crida i Junts per Sabadell han donat suport a la moció, mentre que ERC s’ha abstingut.

El regidor de Ciutadans José Luís Fernández ha assenyalat que Sabadell és molt lluny dels objectius de la Unió Europea en matèria de reciclatge: la taxa marcada és d’un 55 %, el 2025; del 60%, el 2030; i del 65%, el 2035.

A Sabadell, segons detalla el grup municipal, la recollida selectiva l’any 2020 ha estat del 38%. Fernández ha assenyalat que l’Ajuntament paga un cànon pel baix nivell de reciclatge. “La taxa és part de la política ambiental i ha de complementar les polítiques de reciclatge. Més reciclatge ha de suposar un menor cost”, ha defensat el regidor.

El motiu pel qual ERC s’ha abstingut, tal com ha explicat la portaveu adjunta Èlia Soriano Costa, ha estat que el principi de “qui contamina, paga” entra en conflicte amb la política fiscal redistributiva.

Comentaris
To Top