Oci i cultura

Una adaptació del ‘Lazarillo de Tormes’ a ritme de rap arriba a Ca l’Estruch

L'intèrpret de 'Lázaro' / DS

El teatre de Ca l’Estruch acull aquest divendres (20 h) la representació de Lázaro, una adaptació del clàssic de la literatura espanyola El Lazarillo de Tormes a ritme de rap, de hip-hop i amb elements de danses urbanes. Serà a càrrec de Leamok, una companyia jove d’Aldaia (País Valencià), creada per Roberto Hoyo i Sofía Zaragoza l’any 2019.

L’autor i intèrpret de Lázaro, Roberto Hoyo, és considerat una de les promeses del teatre valencià i s’ha guanyat l’atenció de la crítica i el públic per la innovació en el llenguatge escènic i la investigació en el camp actoral i en dramatúrgia. Lázaro és la història universal de tots coneguda. I Roberto Hoyo, interpretant Lázaro, és un jove que comparteix la seva història i la seva litrona. Explica com canvia d’amo; però els amos del segle XXI no són els mateixos que els del segle XVI. A l’escenari l’acompanya el músic Marco Ferreira i el disseny gràfic és de Sofía Zaragoza.

Amb aquesta refrescant adaptació del clàssic, Leamok ha obtingut diversos premis, com el Premi SGAE a la IX Edició del Festival Russafa Escénica, la Menció a la millor dramatúrgia a l’ACT Festival 2020 i el Millor intèrpret al TAC Valladolid 2021.

Comentaris
To Top