Ciutat

Sabadell rebrà més d’un milió d’euros del pla de xoc de la Diputació de Barcelona

La seu de la Diputació, a l'Eixample de Barcelona / MARIA ROSA FERRE (CEDIDA)

La Diputació de Barcelona destinarà a Sabadell 1.304.000 euros del pla de xoc per a rellançar l’economia local. L’Ajuntament podrà destinar la partida a inversions o a despeses ordinàries durant tot l’any 2022. Està presentada com una dotació econòmica “de gestió lleugera” i “d’impacte ràpid en el territori”.

La partida de diners que la Diputació repartirà entre municipis de la província de Barcelona, sota el nom de Pla de Resiliència Local, té una dotació total de 50 milions d’euros. La quantitat assignada a la comarca  ronda els 5 milions d’euros.

El Pla va ser aprovat per unanimitat en el darrer ple municipial que la Diputació va celebrar el setembre. L’organisme assegura que els fons es repartiran equitativament, perquè els ajuntaments els destinin a la reactivació econòmica; a l’atenció a les persones; a la solvència financera; a invertir en projectes sostenibles o de mitigació del canvi climàtic; o per a la transformació digital.

Com es reparteixen els fons?

Primerament, es dotarà amb una partida de 20.000 euros a cada ajuntament. De la resta dels fons, la meitat es distribuiran  en funció del número d’habitants i un 37% del restant en funció d’altres criteris, com la renda bruta familiar disponible o el nombre de persones en situació de desocupació.

La vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny, i el coordinador comarcal de Junts al Vallès Occidental, Pere Canadell, van presentar el Pla Local aquest dimarts a Sabadell, en roda de premsa al Racó del Campanar. Van expressar la intenció de donar-hi continuïtat l’any vinent, amb una segona convocatòria.

Comentaris
To Top