Oci i cultura

El Principal, elegant teloner de l’òpera

Estampa panoràmica del Principal, durant l'acte / LLUÍS FRANCO

El Teatre Principal ha acollit aquest divendres una innovadora presentació de la 39a Temporada d’Òpera de Sabadell.

La directora artística, Mirna Lacambra, ha recordat la il·lusió amb què van començar ara fa quasi 40 anys (l’any vinent es commemora dita efemèride). “I seguim amb la mateixa empenta”, va defensar.

Per part de Miquel Molins, president de la Fundació Banc Sabadell, ha fet una defensa de la Fundació Òpera Catalunya, on ha convergit l’òpera i l’orquestra, a més de les administracions i empreses. “És espectacular el que significa, té una gran transcendència i serà un model a imitar a altres llocs”, va sostenir. Van ser les paraules prèvies a presentar el curs 2021-2022, que farà el tret de sortida amb la nova producció d’Il barbiere di Siviglia, de G. Rossini. Les funcions, al Teatre La Faràndula, tenen lloc el dimecres 20, divendres 22 i diumenge 24.

A més a més, hi ha dues funcions de l’Escola d’Òpera (dijous 21 i dissabte 23), les quals tenen un preu reduït de 15 euros. 

L’arrencada de la temporada arriba, a més, amb l’augment de l’aforament (que passa del 70% al 100%) per part del Procicat. 

Torrents, De la Rosa, Lacambra, Lanuza i Molins, ahir al Principal / LLUÍS FRANCO

Equip

Il barbiere di Siviglia és una nova producció pròpia, fresca i divertida sota la direcció d’escena de Pau Monterde i Miquel Gorriz com a director assistent. Hi haurà el baríton César San Martin en el paper de Figaro, la soprano valenciana Carmen Romeu serà Rosina, el jove tenor colombià Pablo Martínez en el paper de Conte d’Almaviva, i el baríton argentí d’àmplia formació Fernando Álvarez serà el Dottor Bartolo. Finalment, el baix Jeroboam Tejera en el paper de Don Basilio i la soprano barcelonina Eugènia Montenegro serà Berta.

La temporada prosseguirà amb el Concert Homenatge – Amadeu Vives (26 i 28 de novembre), l’òpera Don Pasquale, de G. Donizetti (febrer-març, 2021), i Rigoletto, de G. Verdi (abril-maig, 2021)

Comentaris
To Top