ESPORTS

Nona Pérez i Enric Arnella, campions del món junior

Pérez i Arnella, amb el títol de campions del món júnior / CEDIDA

El Club Natació Sabadell està d’enhorabona. La jove waterpolista sabadellenca Nona Pérez és la primera jugadora formada a l’escola Santa Clara i jugadora del primer equip de l’Astralpool Club Natació Sabadell que es proclama campiona del món júnior, amb només divuit anys, en el Mundial celebrat a Netanya (Israel).

Un producte 100% nedador que arriba a l’Olimp del waterpolo sub-20 després de superar Grècia a la final per un contundent 5 a 10: “Quan tens la sort de participar en un Mundial, sempre vols aspirar a l’or, encara que no tingués unes expectatives molt altes. Sabia que teníem un molt bon equip i vam treballar molt fort per aconseguir-ho”, explica Pérez, mentre preguntada sobre si la contundència del resultat final fa honor a la superioritat dins l’aigua aclareix que “mai vam acabar d’estar tranquil·les. Teníem el precedent d’Itàlia i els entrenadors ens van dir que l’actitud era innegociable independentment si la tàctica ens sortiria. El parcial de 5 a 1 va ser decisiu”.

A més de la jove waterpolista, qui també ha entrat a la història del waterpolo nacional –Espanya només havia aconseguit un or júnior a Trieste (2011)– és el coordinador i secretari tècnic del Club, Enric Arnella, qui ha desenvolupat les tasques de segon entrenador al costat del seleccionador Jordi Valls, en la seva primera experiència al combinat nacional en una gran cita internacional: “Vam fer una feina molt bona, tant els quinze dies a Sierra Nevada com les tres setmanes al CAR de Sant Cugat, arribant amb molt bon to físic i en l’àmbit de joc, sabent que les altres seleccions hi arribaven igual o millor”.

Un èxit que reforça la idea del pla pedrera iniciat sota el mandat del president, Claudi Martí: “Que la Nona estigui a la selecció ja és un reconeixement important per al Club. Això és un bon senyal per tal d’intentar augmentar la representació en un futur i demostrar que s’està fent un bon treball”, afirma. Pérez, que va iniciar-se en el món de l’esquí, a cinquè de primària va entrar a l’escola Santa Clara abans de fer el salt al CAR de Sant Cugat, pas indispensable per entrar en dinàmica del primer equip del Club Natació Sabadell.

Sota les ordres del tècnic David Palma, Pérez, que cursa primer de Dret, va treure el cap de sota l’aigua a les semifinals de la Supercopa d’Espanya la temporada 2019/2020, quan amb només setze anys va liderar el pas a la final amb quatre dianes davant el Medi. Una targeta de presentació d’una de les grans promeses ja consolidades al primer equip: “Ara em vull centrar en la temporada que acabem d’iniciar amb el Club. Novament, tornem a aspirar a tot perquè sempre tenim equip per fer-ho. Tinc moltes ganes de guanyar la meva primera Copa d’Europa”, confessa amb un somriure d’orella a orella, al costat de Judith Forca, Maica García i companyia, els seus referents: “Tinc una gran sort d’aprendre diàriament de les millors del món”.

Comentaris
To Top