Ciutat

El sabadellenc Jordi Argelaguet deixa de ser director del Centre d’Estudis d’Opinió

El sabadellenc Jordi Argelaguet duia 10 anys al capdavant del CEO / acn

El politòleg i membre de la Junta d’Òmnium Jordi Muñoz serà el nou director del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), que depèn del departament de Presidència. D’aquesta manera, substituirà el sabadellenc Jordi Argelaguet (1965) que ocupa el càrrec des de fa 10 anys a proposta de CiU.

L’organisme elabora enquestes sobre la intenció de vot, la valoració dels partits i els líders polítics, així com sondejos sobre l’opinió dels catalans. El càrrec també comporta prestar assessorament a l’hora de dissenyar i desenvolupar estudis d’opinió de la Generalitat, dels departaments, dels organismes i les entitats que en depenen o hi estan vinculats.

Nascut a València el 1979, Muñoz és professor de la Universitat de Barcelona i col·labora amb diversos mitjans de comunicació. També ha realitzat estades de recerca a universitats com Göteborg, Yale i Essex.

El Govern té previst nomenar avui, dimarts, Jordi Muñoz com a director del CEO tot i que no s’incorporarà fins al novembre. El politòleg està especialitzat en l’estudi empíric de les preferències polítiques i és un expert en enquestes, demoscòpia i tractament de dades.

Per altra banda, Jordi Argelaguet és llicenciat i doctorat en Ciències Polítiques, per la UAB. Al marge de la direcció del CEO, el sabadellenc s’ha dedicat professionalment a la docència universitària.

Comentaris
To Top