Oci i cultura

La complicitat (operística) de compartir pis i escenari

D’esquerra a dreta: Cornet, Pérez, Gómez, García, López, Vergès i Chelet / VICTÒRIA ROVIRA

Van arribar amb el setembre i marxaran quan la setmana sigui acabada. 

Arriba l’hora de pujar escena pels set alumnes de l’Escola d’Òpera.I de mostrar (i demostrar) el talent jove. Interpretaran Il barbiere di Siviglia el dijous i dissabte (18 h), pel qual faran l’assaig general avui vespre. Uns assajos en els que s’ha notat la seva sintonia. “Portem dos mesos convivint, així que de  cara a l’escena es nota complicitat; de fet ens ho han dit”, explica Quim Cornet. “Hem fet pinya”, afegeix Cornet. 

Tots ells dormen als apartaments per a estades mitjanes que té habilitats el centre de creació Ca l’Estruch. I és que provenen de punts diversos com Galícia, el País Valencià i la pròpia Catalunya. 

Aquestes 24 hores ha permès una intensitat en la dedicació a preparar els personatges que no és tan habitual. “La veritat és que no es tenen aquestes experiències de dedicar-s’hi dos mesos”, diu Agustín Gómez. Argentí, fa un any que viu a Catalunya: “Il barbiere di Sivíglia serà el meu debut a Europa”.

“És que som molt afortunats”, prossegueix Lucas López. “Hi ha molt pocs projectes d’òpera jove a Espanya”. El de Tenerife, assenyala Susana García. “I poc més”. 

A més a més, també ha servit per fer una aturada. “Jo també soc fisioterapeuta. Llavors, poder fer unn break i dedicar-te només a preparar l’òpera, en exclusiva, doncs és la primera vegada que ho he pogut fer”, diu el valencià Alejandro Chelet.  “Les primeres setmanes van ser més dures, perque rebíem de cop les instruccions”, afegeix Chelet. Fan classes d’interpretació escènica, d’interpretació musical, expressió corporal, estil, de pronunciació i dicció (en italià)…

“La veritat és que és ben diferent com arribem a com sortim”, conclou Chelet.

Els set alumnes, a Ca l’Estruch / VICTÒRIA ROVIRA

També han pogut compartir espai amb l’altre elenc, el professional, que actua dimecres, divendres i diumenge. “Han estat molt disposats a fer-nos feedback i hi ha hagut una anada i tornada de compartir”, diu Cornet. 

Lluís Vergès, igualment, creu que els ha permès poder absorbir aquells matisos o millores que percebien en altre càsting, sense abandonar tampoc la seva mateixa impremta. Ara tenen l’ocasió de pujar a l’escenari, amb una estructura pròpia d’una producció professional. 

Entrades a 15 euros

La funció de dijous està adreçada al públic escolar, gràcies a un conveni amb l’Ajuntament de Sabadell; mentre que la funció de dissabte té un preu  de 15 euros. 

L’Escola d’Òpera de Sabadell va sorgir fa 25 anys i està auspiciada per la Fundació Mirna Lacambra – Xavier Gondolbeu. 

La pròpia Lacambra deia la setmana passada que organitzar l’Escola d’Òpera ha estat una de les millors decisions estratègiques que ha pres el món operístic de Sabadell. 

Comentaris
To Top