Publicitat
Ciutat

Alba Vergés i Juli Fernàndez debaten sobre salut en un acte d'ERC a Sabadell

Alba Vergés pren la paraula durant el debat celebrat aquest matí / VICTÒRIA ROVIRA

El grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Sabadell ha celebrat aquest dissabte al migdia un col·loqui sobre salut en què han participat l'exconsellera de Salut, i ara vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, i el diputat sabadellenc i exalcalde de la ciutat, Juli Fernàndez. L'acte, que ha durat prop de dues hores, ha tingut lloc a la terrassa de l'Hotel Urpí i hi han assistit prop d'una cinquantena de persones. Els republicans han plantejat les seves propostes per seguir fent front a la pandèmia i han defensat la seva tasca al capdavant del Departament de Salut els primers mesos de l'arribada de la Covid-19.

D'entrada, Juli Fernàndez, que ha estat el primer a prendre la paraula, ha assegurat que ERC està compromesa en millorar la sanitat pública catalana. "El sistema de salut és un pilar bàsic i fonamental en un Estat de Dret", ha reivindicat. A més, l'actual portaveu de salut dels republicans ha reivindicat la tasca del Govern municipal de Sabadell del mandat 2015-2019, del qual va ser alcalde els dos primers anys, per la inversió realitzada en l’Hospital Parc Taulí que va permetre disposar de dues plantes més, així com més llits d'UCI i més sales de quiròfans. Segons el diputat sabadellenc, aquest fet va permetre al Taulí encarar millor les onades de la pandèmia.

Juli Fernàndez ha defensat la gestió en l'àmbit de salut del govern municipal de Sabadell que va presidir durant dos anys / VICTÒRIA ROVIRA

Això sí, Fernàndez ha opinat que el sistema sanitari serà l'últim en "reviure la tornada a la normalitat", ja que és probable que hi hagi un increment de la demanda de proves diagnòstiques. "Hem de preparar els hospitals i l'atenció primària per si hi ha un altre rebrot. També hem d'aprofitar la situació per enfortir encara més el nostre sistema sanitari", ha afegit.

Vergés defensa la seva gestió al capdavant de Salut

Per la seva banda, Alba Vergés ha defensat fermament la seva gestió al capdavant de Salut durant la legislatura passada, tot i que ha afirmat que va trobar a faltar més suport per part d'entitats i de la ciutadania. "Si es vol millorar el sistema sanitari, cal el suport del conjunt de la societat", ha asseverat. Així i tot, l'exconsellera de Salut ha assegurat que quan va esclatar la pandèmia, el sistema sanitari català ja era "robust". "Els professionals ho van donar tot i encara és així ara", ha afegit.

Vergés també ha aprofitat per remarcar, tal com ha fet Fernàndez, la tasca de l'anterior Govern municipal de la ciutat. "Es va realitzar un esforç inversor en salut important", ha explicat. Dit això, l'exconsellera també ha reivindicat que amb ella al capdavant de Salut, ara en mans de Josep Maria Argimon (Junts), va intentar "recuperar l'atenció primària".

Vergés es dirigeix al públic en un moment del col·loqui / VICTÒRIA ROVIRA

Torn de preguntes

Per acabar l'acte, el públic ha tingut l'opció de formular preguntes als dos ponents. S'han tractat temes molt diversos. Per exemple, s'ha posat sobre la taula la recuperació de tots els serveis del consultori mèdic del Poblenou, la legalització de la marihuana terapèutica (ERC n'ha presentat una proposta de llei al Congrés dels Diputats), la importància de l'atenció primària, les malalties minoritàries i la salut mental, entre altres.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top