Ciutat

Ciutadans demana suprimir el càrrec de Cap d’Operacions de Ràdio Sabadell

Portaveu del grup municipal de Ciutadans, Adrián Hernández / G. P

Ciutadans demanarà en el ple municipal de novembre l’amortització del càrrec de Cap d’Operacions de Ràdio Sabadell, una posició que considera “innecessària” i al capdavant de “tasques difuses”. L’ocupa des de l’abril del 2016 Carme Matamala, amb un salari anual de més de 54.000 euros.

El portaveu del grup municipal, Adrián Hernández, ha declarat que, quan va exigir explicacions per a la creació d’un càrrec amb un salari tan alt, l’aleshores responsable polític de l’emissora, Miquel Soler (Guanyem), va justificar que Matamala aconseguiria multiplicar els ingressos publicitaris de la ràdio. “Ens van dir que és un Ferrari de la comunicació”, ha assenyalat.

Hernández ha posat a sobre la taula xifres d’ingressos publicitaris que contradiuen els propòsits del càrrec. L’any 2017, l’emissora municipal va ingressar gairebé 88.000 euros i, des d’aleshores, la quantitat ha baixat any rere any: el 2018, van ser 62.500 euros; el 2019, 52.000 euros; i 2020, 50.000 euros, aproximadament.

D’altra banda, el portaveu de Ciutadans ha recriminat que, des de la creació del càrrec, no s’ha presentat cap pla estratègic de captació de publicitat als consellers de l’empresa municipal Comunicacions Audiovisuals de Sabadell, que gestiona Ràdio Sabadell.

Fonts municipals han expressat que no comparteixen que “es qüestioni d’aquesta manera els treballadors públics, posant-los al focus amb nom o cognoms” i han demanat tractar el tema al Consell d’Administració de la Ràdio, “que és l’àmbit on toca debatre aquestes qüestions”.

Ciutadans també demanarà al ple municipal que s’iniciï el procés per escollir un nou director de Ràdio Sabadell, després de 5 anys sense aquesta figura.

Comentaris
To Top