PATRIMONI DE SABADELL

Una jove plaça de la Concòrdia

La imatge que ha rescatat el sabadellenc Cisco Raurell mostra un Eix Macià molt jove, als anys 90 del segle passat. La imatge aèria d’aquesta gran avinguda, amb la plaça de la Concòrdia en primer pla, mostra el desenvolupament de la zona, amb El Corte Inglés construït, però sense la Torre Millenium, inaugurada el 2003, que es va aixecar uns metres més amunt, a la mateixa vorera.

La plaça de la Concòrdia, al llibre d’Eva Arasa i Altimira / Magama

De la mateixa manera, la imatge ensenya l’esquelet de l’edifici que acull els jutjats de Sabadell, aleshores en plena construcció. Al fons, destaca per la seva façana clara l’Hotel Sabadell, ja a la plaça de Catalunya, i s’intueix l’espai que ocupa el parc de Catalunya. Per Raurell, la foto mostra un aspecte “molt net perquè li falta molta cosa, deu tenir uns 40 anys, hi ha molta cosa que no està feta”, igual que es veu que els arbres són ben joves.

La imatge forma part del llibre Sabadell, d’Eva Arasa i Altimira, publicat per la col·lecció La Creu de Terme de Cossetània Edicions i l’autoria s’atribueix a Magama.

Comentaris
To Top