Ciutat

Junts per Sabadell demana que tots els cartells municipals siguin en català

Junts per Sabadell demanarà en el ple de novembre, que se celebra dimarts 2 de novembre, que tots els serveis municipals siguin oferts plenament, i en primera instància, en català. La formació assenyala que ha detectat equipaments públics, com centres cívics o escoles, que tenen cartells, retolació o programari de l’Ajuntament únicament en castellà.

La petició també és extensible a les oficines d’atenció a la ciutadania, on sovint la documentació es dona als sabadellencs únicament en llengua castellana, segons ha explicat el regidor Quim Carné. Junts per Sabadell també sol·licitarà en el ple municipal que des de l’Ajuntament s’iniciï una campanya per conscienciar la ciutadania sobre els seus drets lingüístics i sobre com procedir en cas que siguin vulnerats.

Alhora, el grup municipal reclama que la Generalitat incrementi el pressupost destinat a produccions audiovisuals en català i que potenciï el doblatge. També proposaran que Sabadell exigeixi al govern espanyol que es destini un 2% del pressupost de cultura a subvencionar produccions en català, aranès, euskera i gallec.

“Tot i que la Llei de Política Lingüística digui que qualsevol ciutadà té dret a ser atès en qualsevol de les dues llengües oficials, sovint els drets lingüístics dels catalanoparlants són vulnerats”, ha lamentat Carné.

“En només 15 anys, el català ha perdut més de mig milió de parlants”, ha assenyalat Carné. Alhora, ha citat l’informe de Plataforma per la Llengua que manifesta que 8 de cada 10 catalanoparlants es passen al castellà. La formació ha titllat de “residual” l’oferta en català en el sector cultural i audiovisual.

Comentaris
To Top