Diners

Un disseny sabadellenc de caixes reutilitzables, premiat per innovació

Júlia Farriol ha creat unes caixes per a la venda a granel / CEDIDA

La sabadellenca Júlia Farriol s’ha endut un dels guardons de la quarta edició del premi Catalunya Ecodisseny 2021, que organitza el Departament d’Acció climàtica, Alimentació i Agenda rural de la Generalitat, pel disseny d’unes caixes útils per a la venda a granel.

Farriol, d’Elisava, Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, ha guanyat una de les tres categories dels premis: la de Disseny jove. En aquesta edició del certamen s’hi han presentat 131 candidatures, però només tres han estat distingides, tot i que vuit més han rebut una menció especial.

La sabadellenca explica al D.S. que el seu projecte, anomenat Des-embolcall, és un sistema d’envasos reutilitzables en formats estandarditzats dissenyat per millorar la cadena de distribució, amb una doble funcionalitat, transportar els béns des del punt d’extracció al de venda i exposar-los sense canviar el recipient.

“Vaig anar a supermercats i botigues a granel per saber com funcionava la distribució. Vaig veure que encara usaven envasos secundaris d’embalatge i vaig tenir la idea de fer caixes per evitar-ne l’ús”, explica Farriol.

Dit això, els altres dos projectes guardonats són de l’empresa Girbau, que ha creat una rentadora sostenible, i de la companyia Breinco, que ha presentat una solució innovadora de pavimentació que millora la gestió de l’aigua i minimitza l’erosió.

El premi Catalunya Ecodisseny 2021, que se celebra cada dos anys, reconeix productes en desenvolupament i propostes del món estudiantil dissenyades per millorar el seu comportament ambiental al llarg del cicle de vida. L’entrega dels guardons es va dur a terme la setmana passada amb la presència de la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas.

Comentaris
To Top