CASTELLAR

Arrenca el Bram, el festival de cinema referent de la comarca

El Bram acull una quinzena de projeccions en deu dies

Ha arrencat el festival de cinema de la comarca per excel·lència. El tret de sortida de la 13a edició del Bram, a Castellar del Vallès, va ser divendres amb el film A este lado del mundo, que va comptar amb la presentació del director, David Trueba. S’hi projectaran una quinzena de pel·lícules, en deu dies.

Aquest dissabte, el festival també acollirà el Concert Paradiso, amb el quintet Carles Cases Strings Band, que reinterpretarà les bandes sonores més conegudes del compositor italià Ennio Morricone. El periodista especialitzat en cinema Àlex Gorina aportarà tot el seu coneixement sobre els films en directe.

Un altre dels plats forts del festival serà el diumenge. La muntadora castellarenca Teresa Font presentarà la nova pel·lícula de Pedro Almodóvar, Madres paralelas, protagonitzada per Penélope Cruz. Font va guanyar el seu segon Goya al millor muntatge per l’anterior pel·lícula del director manxec, Dolor y gloria.

Entre moltes més projeccions, l’actual presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, presentarà el dimarts 9 de novembre la seva pel·lícula, 15 horas, en què aborda la violència de gènere. Colell també oferirà una xerrada el divendres 12 de novembre, en el marc de la pel·lícula Siempre contigo, que tracta la relació entre un pare i un fill amb autisme.

Cartell de la 13a edició del Bram

Des de la direcció del Bram destaquen que a l’edició d’enguany “la meitat de les 14 pel·lícules de la mostra són dirigides per dones i, en la majoria d’elles, la perspectiva de gènere és central en el relat”.

A banda de 15 horas, hi haurà dues preestrenes de pel·lícules més que encara no s’han pogut veure a les sales comercials: El acontecimiento, d’Audrey Diwan, i Libertad, primer llargmetratge de la catalana Clara Roquet.

Comentaris
To Top