Diners

Texfor participa en la creació d’una plataforma d’aliances per al sector tèxtil

Texfor va presentar ahir la plataforma a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm de Barcelona / CEDIDA

La Confederació de la Indústria Tèxtil (Texfor), amb seu a Sabadell, ha participat activament en el llançament de TheMedNew, una plataforma de negoci tèxtil que té l’objectiu de crear aliances i potenciar la cooperació entre les empreses del sector situades a la conca del Mediterrani, és a dir, a Espanya, Grècia, Tunísia, Egipte, Jordània, Itàlia i Palestina. Es calcula que la plataforma tindrà un impacte en més de 200 milions de consumidors.

TheMedNew es tracta d’una oportunitat per a aquelles companyies que aposten pels valors de la sostenibilitat i la creativitat intercultural en el seu procés d’obertura internacional. Dit això, aquest nou espai neix a partir d’una iniciativa, anomenada Fashion Restart, de l’aliança internacional Tex-Med Alliances, finançada per la Unió Europea i formada pels set països esmentats anteriorment. La intenció de TheMedNews és, en definitiva, potenciar al màxim la indústria tèxtil, un sector que ha patit una crisi econòmica important a Europa els últims anys per la competència dels països asiàtics.

L’àmbit principal d’actuació de l’eina TheMedNew aglutina totes les empreses de la indústria tèxtil dels països de la conca Mediterrània, amb un impacte en més de 200 milions de consumidors

D’altra banda, ahir a la tarda es va presentar la nova plataforma en un acte multitudinari a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm a Barcelona. Hi van participar representants dels països de la Conca Mediterrània, així com membres de les principals companyies tèxtils de la zona. L’esdeveniment va començar a les 17 h i va acabar a les 22 h. Texfor es va encarregar d’inaugurar l’acte a través d’una explicació de la plataforma als assistents.

En conclusió, una de les característiques distintives de TheMedNew és la seva declaració de valors. Les empreses que formin part de la plataforma hauran d’assegurar la sostenibilitat dels seus productes i hauran de contribuir a l’economia circular, una de les àrees clau de l’aliança Tex-Med Alliances.

Comentaris
To Top