Publicitat
Ciutat

Justícia decidirà on van els nous jutjats de Sabadell abans que acabi l’any

Imatge d'arxiu dels jutjats de Sabadell
Els jutjats de Sabadell, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha explicat aquest dijous al Parlament que abans de finals d’any es decidirà on s’ubiquen els jutjats de Sabadell, actualment a l’Eix Macià. És una de les principals novetats dels pressupostos del departament per a l’any 2022, tal com ha analitzat el D.S.

MAPA: La Generalitat preveu 13,4 milions d’euros en obres a Sabadell el 2022. On es gastaran?

L’actual emplaçament dels Jutjats de Sabadell s’ha quedat petit i s’està estudiant si es fa un nou edifici o s’amplien espais a l’edifici actual. Tot es decidirà abans de final d’any, segons la consellera sabadellenca.

L’edifici dels jutjats de Sabadell ha hagut de tancar en períodes estivals de molta calor. Des de febrer de 2020, la Fiscalia demana el trasllat de l’activitat a un nou edifici davant la falta de condicions i d’espai en l’actual seu judicial.

Ciuró ha lamentat que l’aportació de l’Estat és insuficient, perquè els edificis es paguen seguint uns criteris fixats fa 25 anys. Ha posat d’exemple que, entre el 2019 i el 2020, l’Estat ha pagat 5,2 milions per deu jutjats nous, que han costat en realitat 6,4 milions.

Publicitat
Comentaris
To Top