PATRIMONI DE SABADELL

Dibuixant el Mercat Central a carbonet

A part de la fotografia, el sabadellenc Xavier Soley té una gran afició pel dibuix, al qual fa anys que dedica hores. “Algú diu que m’hi hauria de dedicar”, respon al comentari que els seus dibuixos fan goig. Però li falta temps. En aquest cas, el dibuix amb el Mercat Central en primer pla i l’Escola Industrial al fons el va fer per encàrrec –a través d’una fotografia– i va ser un regal a uns paradistes.

El Mercat Central amb l’antiga Escola Industrial al fons / XAVIER SOLEY (CEDIDA)

Aquests dos edificis són d’aquells que “donen singularitat a Sabadell”, destaca l’artista, igual que la ciutat també té la Torre de l’Aigua o el campanar de Sant Fèlix. Soley explica que “m’agrada molt el dibuix d’arquitectura urbana afegint un element més viu, que sempre hi surtin persones encara que sigui de forma mig desdibuixada”.

El dibuix està fet amb carbonet, una tècnica que permet difuminar i esborrar més fàcilment, la qual s’utilitza per treballar llums i ombres. Quan dibuixa, Xavier Soley combina l’ús del carbonet amb la sanguina, de color més vermellós, però que “si t’equivoques és molt més difícil d’arreglar”.

Comentaris
To Top