SANT CUGAT

Comencen les obres per convertir les Cases dels Mestres de Sant Cugat en habitatge públic

Estat actual de les Cases dels Mestres de la Floresta, a Sant Cugat del Vallès / ACN

Els treballs per reconvertir els habitatges coneguts com les antigues Cases dels Mestres del barri de la Floresta de Sant Cugat del Vallès han començat, amb l’objectiu de fer dels immobles actuals un total d’onze habitatges amb preus assequibles. Aquesta és la primera promoció pública de masoveria cooperativa de Catalunya, amb habitatges cooperatius d’entre 38 i 60 metres quadrats.

Quotes assequibles

Amb quotes assequibles d’entre 208 i 350 euros, d’acord amb la seva condició d’habitatge protegit (HPO), caldrà que els residents facin una aportació de capital, retornable si decideixen marxar del projecte, d’entre 6.000 i 9.000 euros. Les obres van a càrrec de La Constructiva SCCL, i es preveu acabar el projecte durant la tardor del 2022.

La reconversió d’aquests habitatges és una reivindicació històrica al districte de la Floresta, i van ser objecte d’ocupacions el 2014. Actualment presenten un estat deteriorat, i després d’un procés de negociació amb Sostre Cívic com a intermediari amb l’Ajuntament, es va signar un conveni per promoure HPO en aquests immobles en règim de cessió d’ús a la cooperativa, que es va fer efectiu l’any 2020.

Les obres preveuen la rehabilitació integral de l’immoble i la seva ampliació per permetre l’accés a tots els habitatges i incrementar la superfície habitable. S’hi estan utilitzant materials de bioconstrucció, com la fusta, així com instal·lacions passives i actives altament eficients.

Comentaris
To Top