Ciutat

El Taulí alerta de l’augment dels intents de suïcidi entre infants i adolescents

Entre el març del 2020 i el del 2021, els intents de suïcidi entre noies adolescents es van més que duplicar a Catalunya (+195%), una xifra traslladable també a la realitat sabadellenca. És una de les dades més rellevants que ha assenyalat aquest dijous la cap d’àrea de Salut Mental Infantil i Juvenil del Parc Taulí, Montse Pàmias, en una conferència a la Fundació Bosch i Cardellach.

Pàmias, durant la conferència a la Fundació Bosch i Cardellach / VICTÒRIA ROVIRA

Al llarg de tot un any, el Taulí atén al voltant de 400 persones que han intentat suïcidar-se, una cinquantena de les quals són noies, una xifra que en aquest darrer any ha superat el centenar. De casos consumats, no més de dos. Es dona més en noies que en nois, ha dit, perquè en situacions d’estrès elles tendeixen a fer conductes d’ansietat i depressió i els nois d’altres més externalitzades o de consum de drogues.

“El suïcidi existeix entre adolescents i és una causa de mort relativament important”, ha dit Pàmias. L’especialista considera que s’haurien de fer més campanyes de conscienciació sobre la prevenció del suïcidi, especialment adreçades a lluitar contra la depressió, una de les principals patologies que el motiven.

Pàmias també ha advertit de l’increment de trastorns de la conducta alimentària (TCA) detectats després del confinament. Predominen en noies i el més freqüent és l’anorèxia. Segons la psiquiatra, amb el confinament “moltes noies es van veure atrapades a casa, van incrementar el seu pes i això va fer augmentar el seu risc”.

Comentaris
To Top