Ciutat

Esteban Gesa renuncia per afavorir la renovació del Partit Popular a Sabadell

Gesa, en una imatge d'arxiu / ÓSCAR ESPINOSA

L’exregidor i fins ara líder del PP a Sabadell, Esteban Gesa, ha dimitit del seu càrrec amb l’objectiu de permetre una renovació a la formació constitucionalista. Gesa va ser portaveu dels populars a l’Ajuntament durant vuit anys (2011-2019). Va protagonitzar una oposició dura, envers els governs del PSC i del quadripartit d’esquerres. “Estic molt agraït a la ciutat i al partit per tot aquest temps, però ara toca donar pas a altres persones”, explica l’exregidor al Diari.

El comiat de Gesa obre la porta a un canvi en el lideratge del partit. Aquesta mateixa setmana, una representació de la secció local –Núria Rubió i Josep Artero, entre d’altres– es postularà per configurar la nova estructura local davant de l’executiva provincial del partit.

Segons assenyalen fonts dels populars al DS, hi ha un altre grup liderat per la fins ara presidenta del PP a Sabadell, Cuca Santos, que també aspira a dirigir el partit a partir d’ara.

El PP va perdre la seva representació a l’Ajuntament a les eleccions municipals del 2019. Des d’aleshores, s’han produït canvis amb l’objectiu de tornar al ple municipal. S’han incorporat persones procedents de diferents àmbits, independents i perfils de l’antiga Unió Democràtica de Catalunya. Segons fonts del partit, es prepara un canvi d’orientació i una nova proposta municipal que deixi al marge la qüestió catalana.

Comentaris
To Top