Ciutat

El foc d’uns ocupes, la causa de l’incendi a l’antiga caseta de seguretat de l’Artèxtil

L’incendi de l’antiga fàbrica industrial de l’Artèxtil, a Sabadell, ha estat provocat per la crema de fusta a l’interior de l’antiga caseta de seguretat. Un grup de tres persones ocupaven una part de la nau des de feia dies i per escalfar-se havien encès una foguera, que s’ha descontrolat. Segons assenyalen fonts policials al Diari, s’ha produït una forta discussió entre els ocupes instants abans de declarar-se el foc.

Una de les persones que ocupava la caseta del vigilant ha escapat del foc per la teulada, mentre que la resta ha fugit a peu. “Podria haver passat una desgràcia”, assenyala un veí que ha vist l’incendi d’aquest dimarts, que ha obligat a mobilitzar personal dels Bombers i del SEM. La resposta ràpida dels efectius d’emergència ha reduït l’abast del foc, que no ha deixat cap ferit.

L’incendi a l’Artèxtil, aquest dimarts, en què no s’han hagut de lamentar ferits / D.S.

Increment de la seguretat

L’Ajuntament ha realitzat una primera avaluació dels danys. L’incendi ha afectat l’antiga cabina de seguretat, però la resta de l’immoble està intacte. Pel que fa a futures ocupacions, fonts del Govern municipal han assegurat que s’incrementarà la seguretat “de forma immediata” per així evitar noves entrades.

La nau de l’Artèxtil –un testimoni inèdit del tèxtil a Sabadell– és de propietat municipal des del 2018. L’Ajuntament vol rehabilitar el complex fabril per convertir-lo en un Campus de Ciències de la Vida i de la Salut. Un cop s’hagi renovat l’equipament, serà la seu del nou grau d’Infermeria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

No és el primer incident que es produeix a l’Artèxtil. Fa tres anys, un grup de lladres va accedir a la nau i va desballestar una màquina històrica. Els delinqüents es van endur les peces d’una carda que datava del 1953, tenia uns deu metres de llargada i havia servit per cardar llana a la mateixa fàbrica. Se’n desconeix l’autoria. Temps després, l’Ajuntament va instal·lar un sistema de la seguretat per evitar robatoris.

El robatori de l’Artèxtil s’hauria comès el 2018

Comentaris
To Top