Ciutat

Set anys de l’incendi que va cremar el rellotge de Caixa Sabadell al Passeig

El rellotge de Caixa Sabadell al Passeig, durant l'incendi de 2014 / D.S.

El foc es va produir per un curtcircuit un diumenge molt plujós

El rellotge de Caixa Sabadell al Passeig, durant l'incendi del 2014 / D.S.

Ara fa set anys, el 30 de novembre del 2014, es va produir un incident que va causar un gran impacte a la societat sabadellenca: es va cremar el rellotge de Caixa Sabadell al passeig de la Plaça Major. Va quedar engolit per les flames. Passats set anys, encara hi ha qui quan passa pel número 1 del Passeig aixeca la mirada buscant saber el dia, l’hora i la temperatura, els tres principals elements informatius del rellotge.


El rellotge de la Caixa, com era conegut, va ser instal·lat a mitjans del segle passat sobre aquest edifici per fer publicitat de la caixa d’estalvis sabadellenca. Al llarg dels anys es va anar renovant el seu disseny, actualitzant-lo a la imatge corporativa de Caixa Sabadell, alhora que va passar de ser analògic a digital.

El rellotge de Caixa Sabadell al Passeig, un cop cremat / D.S.

El rellotge de Caixa Sabadell al Passeig, un cop cremat / D.S.

Quan es va incendiar plovia molt, va ser un diumenge a les 20 h, la qual cosa va fer pensar en un primer moment que el foc l’hauria provocat un llamp. Però aquesta hipòtesi va quedar descartada i tot apunta que va ser un curtcircuit. Després de l’incendi es va retirar l’estructura i mai més hi ha tornat a haver un rellotge en aquest punt.

Així va recollir la notícia el Diari de Sabadell del 2 de desembre del 2014:

Comentaris
To Top