Ciutat

Salvador Cristau, nou bisbe de la diòcesi de Terrassa

Sabadell i Terrassa tenen nou bisbe. Salvador Cristau i Coll, fins ara bisbe auxiliar de la diòcesi, és el substitut de Josep Àngel Saiz Meneses. Així ho ha decidit la Santa Seu i així ho ha fet públic la Cúria Diocesana.

Salvador Cristau, nou bisbe de Terrassa, diòcesi a la qual pertany Sabadell / CEDIDA

Salvador Cristau, nou bisbe de Terrassa, diòcesi a la qual pertany Sabadell / CEDIDA

La situació no deixava de ser paradoxal: Salvador Cristau, bisbe auxiliar de Terrassa, va agafar el micròfon per anunciar el nom del nou bisbe de Terrassa. Havia de fer-ho ell, en qualitat d’administrador diocesà. I així, va donar lectura al comunicat arribat des de la Santa Seu: “El Papa Francesc ha nomenat Salvador Cristau bisbe de Terrassa”. Cristau va ser l’encarregat d’informar públicament, ja de manera oficial, que ell mateix és el substitut de Josep Àngel Saiz Meneses al capdavant de la diòcesi de Terrassa. Cristau es perfilava com a líder pastoral de la demarcació, com a bisbe de la seu que va deixar vacant el juny la marxa de Saiz Meneses, nomenat arquebisbe de Sevilla.

Cristau s’ha reunit amb Saiz aquests dies, just després de saber, per una trucada de l’anunci del Vaticà a Espanya, Bernardito Auza, que el Papa Francesc l’havia designat a ell. Va conèixer la decisió fa quinze dies, segons va anunciar en la compareixença pública d’anunci de la nova etapa que es va celebrar a la Cúria Diocesana, al carrer de Vinyals de Terrassa.

El bisbe Saiz Meneses s’acomiada de Sabadell

Comentaris
To Top