Ciutat

8 de desembre: l’atemptat d’ETA a Sabadell fa 31 anys

Un bomber just després de l'atemptat d'ETA a Sabadell / D.S.

L’atemptat d’ETA a Sabadell va provocar la mort de sis agents de la Policia Nacional el 8 de desembre del 1990

Un bomber, just després de l'atemptat d'ETA a Sabadell / D.S.

Ara fa 31 anys, el 8 de desembre del 1990, Sabadell va viure un dels episodis més tràgics de la ciutat. ETA va assassinar en un atemptat sis agents de la Policia Nacional que es dirigien a la Nova Creu Alta i en va deixar ferits dos més.

L’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, ha assegurat aquest dimecres que “no oblidem el dolor i la tristesa que vam sentir al ser colpejats pel terrorisme. I, especialment, no els oblidem ni a ells ni als seus familiars”. Farrés ha publicat el missatge al seu compte de Twitter.

Les víctimes de l’atemptat van ser Ramón Díaz, Juan José Escudero, Juan Gómez, Eduardo Hidalgo, Miguel Marcos i Francisco Pérez. Els agents van ser víctimes de l’explosió d’un cotxe bomba, situat a la cruïlla entre els carrers de Josep Aparici i de Ribot i Serra, quan es dirigien a l’estadi de la Nova Creu Alta.

El fill d’un dels difunts, Remigio Hidalgo, recordava l’any passat en un reportatge del Diari que el seu pare, Eduardo Hidalgo, de 43 anys, era agent del cos policial des de feia dues dècades. Aquell dissabte no li tocava treballar, però li va canviar el torn a un company. “Li va tocar perquè era el destí. Tots tenim el nostre destí escrit”, recordava Hidalgo.

Víctimes en l’oblit: 30 anys de l’atemptat d’ETA

Comentaris
To Top