Ciutat

Detecten el primer cas sospitós de la variant òmicron al Taulí

El Taulí estudia el possible primer cas de la variant òmicron del coronavirus

El laboratori de microbiologia del Taulí, on s'analitzen les proves PCR / VICTÒRIA ROVIRA

El Parc Taulí ha detectat el que podria ser el primer cas de la variant òmicron de la Covid-19 a Sabadell. L’hospital ha identificat una prova diagnòstica que segons les primeres valoracions és compatible amb aquesta soca i s’està pendent d’acabar-ho de confirmar en els pròxims dies, segons ha pogut saber el diari.

Aquest primer cas seria el d’un pacient jove que es troba en bon estat de salut, a casa seva, i no ha hagut de ser ingressat. Darrerament, ha fet un viatge en un país europeu amb altres catalans on s’han detectat diversos casos d’aquesta variant i l’àrea de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat estudia el brot, cosa que acabarà de confirmar la soca del cas.

Entre el 10 i el 25% dels casos

De ser així, com tot apunta, es confirmaria que la ciutat també viu el canvi de tendència que s’està produint en els darrers dies, en què aquesta mutació de la malaltia comença a predominar entre els nous casos diagnosticats. En tot cas, s’espera que a partir de la setmana que ve entre el 10 i el 25% de tots els positius siguin d’aquesta soca.

De fet, des de la corporació sanitària es preveu que la variant òmicron substitueixi la delta en qüestió de poques setmanes, com ha passat en països com Dinamarca o el Regne Unit, on la nova soca del virus ja està present en un 60% dels casos. I com ha anat passant en les successives onades, primer amb la variant xinesa de Wuhan, després amb l’alfa, la britànica i la delta.

El cap de Malalties Infeccioses de l’hospital, Manel Cervantes, assegura que més enllà de la denominació que tingui cada soca, el que “el que interessa és si provoca més ingressos i mortalitat o menys”. I a priori serà menys gràcies a l’efecte de la vacunació, reforçada amb la tercera dosi o de reforç.

Cervantes manté que “normalment les pujades i baixades s’assemblen molt”, de manera que confia que igual que l’augment de contagis que s’està produint aquests darrers dies està sent molt ràpid, també ho serà el descens dels casos.

El Taulí prohibeix totes les visites als pacients ingressats pel repunt de la pandèmia

Comentaris
To Top