Oci i cultura

Emergent no vol dir, necesàriament, ser jove: 30 propostes a Belles Arts

Maqueta del sabadellenc Eme Rock / VICTÒRIA ROVIRA

Artistes emergents. O sigui, joves? No necessàriament. Què és, doncs, l’emergència? “Ni és tot novell, ni està del tot consolidat”, explica Gerard Torres Sanmartí, coordinador d’activitats de l’Acadèmia de Belles Arts. 

Es aquesta entitat la que organitza el certamen Art Emergent Sabadell 2021, que aquest dissabte a les 18 h inaugura l’exposició amb les obres dels 30 finalistes.

Finalistes emergents. No implica, necessàriament, que siguin joves. “Piet Mondrian es va donar a conèixer quan havia passat dels 40 anys”, sosté Torres Sanmartí.  I és un dels artistes més reconeguts del segle XX i creador del corrent del neoplasticisme. 

Fotografia de Victòria Roviraa Rojava (Síria) / V.R.

Finalistes sabadellencs, com Eme Rock, que presenta un objet trouvé (hereu de Marcel Duchamp). La maqueta d’un edifici de construcció d’obra púbica, en la que fa una intervenció i resignifica l’objecte des de l’urbanisme i la utopia. Sabadellencs com Neus Segalés. Com Manel Bafaluy. Com la fotògrafa Victòria Rovira, qui presenta una imatge presa a Rojava (Síria). Es tracta d’un grup de dones de la milícia cristiana Assyrian militia Khabour Council, entrenant a la seva base a Tel Tamer, Al-Hasakah (Síria).

Finalistes paritairs, en nombre de dones i homes. Amb artistes internacionals (s’hi vare presentar diversos artistes xinesos). I que avui confluiran al llarg de les sales i passadissos de l’Acadèmia de Belles Arts. 

Diverses obre, a Belles Arts / VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top