Ciutat

El Taulí consolida com a propi el Servei de Neurocirurgia

La coordinadora del Servei de Neurocirurgia, Dra. Eva Cardona / CEDIDA

Fins ara funcionava de forma coordinada amb Mútua Terrassa

La coordinadora del Servei de Neurocirurgia, la doctora Eva Cardona / CEDIDA

En els darrers mesos, el Parc Taulí ha consolidat un nou servei a la seva cartera: el de neurocirurgia. D’aquesta manera, l’Hospital de Sabadell amplia les patologies sobre les quals dona resposta per a la població del Vallès Occidental est, unes 400.000 persones.

D’aquesta manera, la corporació sanitària ja pot fer a les seves instal·lacions les intervencions quirúrgiques com la patologia tumoral (cranial i espinal), els casos politraumàtics, neurocirurgia pediàtrica, neurocirurgia vascular, la patologia degenerativa de la columna, les hidrocefàlies i la patologia de la circulació del líquid cefalo-raquidi.

Fins ara, les intervencions quirúrgiques de neurocirurgia es portaven a terme de manera coordinada amb Mútua Terrassa. Actualment, però, el Servei de Neurocirurgia del Parc Taulí ja funciona de manera autònoma sota la coordinació de la doctora Eva Cardona.

Cinc neurocirurgians

El servei de l’hospital sabadellenc està format per cinc neurocirurgians a temps complet, i dos professionals més per fer les guàrdies. També compta amb personal especialitzat d’infermeria, un facultatiu referent en cures intensives per a pacients neurocrítics i un equip de neuroanestèsia, que inclou neuroanestesista pediàtric.

L’hospital Taulí ja és centre de referència de neurocirurgia vascular i pediàtrica i hospital de referència a Catalunya per a malalts amb politraumatismes. Amb la consolidació del Servei de Neurocirurgia, ara reforça la seva capacitat d’atenció.

Tanmateix, aquest servei treballa en col·laboració amb altres de l’hospital, com el de cirurgia maxil·lofacial, el servei de neuroradiologia intervencionista o la unitat de patologia de raquis, entre d’altres. I és de destacar, també, el paper pioner que té el Laboratori 3D del Parc Taulí, de planificació quirúrgica i creació de pròtesis a mida.

El Taulí, capdavanter en l’ús del 3D

Comentaris
To Top