Ciutat

Renoven la Vela de l’Estruch per fer-hi millores escèniques i tècniques

L’Ajuntament de Sabadell ha desmuntat la Vela de l’Estruch per posar-ne una de nova. La retirada s’ha fet pel desgast produït pel pas del temps i la voluntat d’ajustar els elements i materials que la configuren als requeriments vigents.

La vela de l'Estruch / LLUÍS FRANCO

La vela de l’Estruch / LLUÍS FRANCO

A hores d’ara s’ha tret a licitació el contracte per poder fer aquest canvi, pressupostat en 193.000 euros. La major part del cost s’assumirà amb una subvenció de 125.000 euros aportada per l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La renovació permetrà millorar l’estructura de la Vela i adequar-ne el paviment, la climatització i la graderia. D’altra banda, d’aquesta manera també es repensarà la part escenotècnica de l’Estruch i així s’adaptarà a les necessitats actuals de les companyies residents.

Des del 2015

L’any 2015 la Generalitat va cedir la Vela a l’Estruch. És un centre públic de residència i creació per a artistes i companyies de circ, amb l’objectiu de promoure aquesta disciplina i el treball de l’entorn social immediat.

Comentaris
To Top