Ciutat

VÍDEO: Terrassa annexiona unilateralment el barri de la Creu Alta de Sabadell

Una expedició del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa ha plantat una gran creu a la plaça de la Creu Alta de Sabadell. Amb aquesta acció, simbòlica però agosarada, els historiadors egarencs donen per annexionat de forma unilateral el barri sabadellenc al seu terme municipal. “Comença la reconquesta de Sabadell!”, ha celebrat en una piulada l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, posicionant-se sobre l’incipient conflicte territorial.

“És un moment històric”, ha afirmat aquest matí l’historiador egarenc Domènec Ferran Gómez, al capdavant del Comissionat per la Reconquesta Municipal, que ha liderat la conquesta del barri sabadellenc davant l’atònita mirada d’alguns veïns.

El Comissionat per la Reconquesta Municipal de Terrassa considera que fan justícia, 107 anys després. Es remunten a l’any 1904, quan consideren que el cacic Alfons Sala va “usurpar” aquest territori de Sant Pere de Terrassa.

Només han necessitat 100 anys

La resposta per part dels historiadors sabadellencs no s’ha fet esperar. “Vull felicitar els terrassencs, que per primera vegada han tingut una idea. Això sempre és de celebrar”, ha declarat amb aguda ironia Jordi Serrano, historiador i rector de la UPEC.

“Han necessitat més de 100 anys per adonar-se del seu error. El comte egarenc Alfons Sala va donar el barri de la Creu Alta a Sabadell perquè estava ple de republicans federals i no els volia. En canvi, Pi Arsuaga, diputat de Sabadell a Madrid, estava encantat amb la cessió, perquè era republicà federal”, ha explicat Serrano.

“El pròxim pas serà que algun dia acceptin que la terra és rodona”, ha conclòs l’historiador sabadellenc.

Comentaris
To Top