Vallès

El mini-robot que ajuda a millorar la qualitat de l’aire Vöbu sortirà a la venda aviat

El mini-robot Vöbu és un projecte ideat per una matadeperenca i un terrassenc / CEDIDA

Vöbu, el mini-robot que detecta els nivells de contaminació invisible i que alerta de la contaminació de l’habitació i ajuda a ventilar d’una manera eficient, sortirà a la venda en el segon trimestre del 2022. Els seus promotors, la matadeperenca Imma Martínez Sellarès i el terrassenc Pau López Ribas, estan treballant per industrialitzar-se la producció.

Campanya de micromecenatge

El passat mes de maig, els dos exalumnes de la Universitat Politècnica de Catalunya, van presentar el projecte. En aquell moment van iniciar una campanya de crowdfunding a la plataforma Ulule per a fer-lo realitat. Van aconseguir recaptar 8.514 €, més del 150% del previst. Això els ha permès fer una primera producció de 50 vöbus de 4 colors diferents: verd, blau, blanc i taronja, colors escollits per votació dels mecenes que ja el poden gaudir a les seves llars.

Encara que la producció es va veure alterada per la crisi global de semiconductors, que va causar endarreriments en la recepció del material, els seus promotors afirmen que ha estat una experiència molt positiva preparar els packs especials del micromecenatge. Ara, el pas següent és la posada en marxa de proves pilot en escoles per a estudiar el vessant educatiu i avaluar com podria ajudar a mantenir un ambient saludable a les aules.

La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, i de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Comentaris
To Top