Ciutat

La Marató de Donants de Sang espera rebre unes 35 donacions a Sabadell

La Marató de Donants de Sang espera rebre unes 35 donacions aquest dimarts, 11 de gener, a la unitat mòbil que hi haurà a la plaça del Doctor Robert de Sabadell. Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Banc de Sang i Teixits per augmentar les reserves de sang en un període en què l’augment de contagis de Covid i les festes de Nadal han provocat una davallada en les donacions.

Donació de sang a la Marató de Donants / CEDIDA

Donació de sang a la Marató de Donants / CEDIDA

Per poder donar sang cal reservar cita al web https://donarsang.gencat.cat/sabadell, encara que en el moment d’escriure aquest article totes les hores ja estan plenes.

Amb la Marató, que se celebra a tot Catalunya, el Banc de Sang busca aconseguir 10.000 donacions en una setmana, entre el 8 i el 15 de gener, per tenir reserves suficients per respondre a les necessitats de tractaments i operacions dels hospitals catalans. A hores d’ara, hi ha sang per als propers cinc dies, quan el nivell òptim en són 10.

La primera vegada

En aquesta ocasió, la campanya posa l’èmfasi a animar les persones a fer la seva primera donació de sang, siguin joves o adultes. Poden donar sang totes les persones que es trobin bé de salut, tinguin entre 18 i 70 anys i pesin més de 50 quilograms. Aquells que han passat el coronavirus han d’esperar un mes per poder fer la donació.

Comentaris
To Top