EDITORIAL

Metro de Sabadell

Pels volts del 2008, ara farà 14 anys, es començava a parlar del Metro de Sabadell. El Govern de la Generalitat va iniciar les obres del perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que havien de significar teixir una xarxa de transport ferroviari soterrat que connectés els barris de Sabadell.

Avui la tenim, però ens queda fer un pas endavant en les freqüències, que actualment són de deu minuts en hora punta. En el moment actual de pandèmia, amb més motiu necessitem més trens i reduir aglomeracions. Hem de facilitar els desplaçaments dins de la ciutat i cap enfora de forma còmoda i segura per promocionar el transport públic.

És també necessari per poder compensar les normatives anticontaminació de Barcelona, que limiten molt els desplaçaments de la ciutadania. FGC va anunciar la posada en marxa d’una freqüència de cinc minuts en hora punta per al proper estiu gràcies a l’adquisició de nous trens. La data es manté en el calendari, segons fonts de l’operadora ferroviària pública. Esperem que els terminis es compleixin i que, anys després de la inauguració de les noves estacions, Sabadell tingui el metro que es mereix.

Comentaris
To Top