Ciutat

Set vegades més de contagis, menys morts: la Covid-19 a Sabadell

La pandèmia de la Covid-19 continua creixent a Sabadell, però ho fa a molta menys velocitat que en les darreres setmanes. I comparant la primera setmana de gener del 2021 i el 2022, ara hi ha set vegades més de contagis, però menys defuncions. L’òmicron és menys agressiva, aspecte que se suma al fet que gairebé el 80% dels sabadellencs ja estan vacunats.

Segons el Departament de Salut, la setmana passada, entre el 3 i el 9 de gener, es van registrar 4.921 contagis, un 20,3% més que l’anterior. Però l’increment és de la meitat que comparant les dues setmanes prèvies, ja que de Nadal a Cap d’Any va ser del 41,3%.

Aleshores, del 20 al 26 de desembre, es van diagnosticar 2.893 positius, i del 27 de desembre al 2 de gener, 4.089. La reducció de la velocitat amb què creixen els contagis es visualitza en l’Rt, que ha passat en aquestes tres setmanes de 2,17 a 1,16 punts. La comunitat científica estableix que la pandèmia està controlada quan aquest indicador no supera l’1.

Baixa laboral per Covid: les farmàcies de Sabadell on trucar per tramitar-la

I també reflecteix si el coronavirus està en expansió o no la positivitat de les proves PCR i els tests d’antígens, que no hauria de superar el 5%. En aquests moments és del 26,90%, superior al 17,43% de fa tres setmanes. De contagis, per tant, se’n continuen diagnosticant més, però amb més espai de temps.

Menys mortalitat

Si bé el nombre de casos positius de la primera setmana de gener del 2022 és set vegades superior a la del mateix període del 2021, la proporció no és la mateixa en morts, ja que proporcionalment ara n’hi ha molts menys.

L’any passat va començar amb 582 contagis diagnosticats la primera setmana, i van morir quatre sabadellencs per la Covid-19. Passat un any, els contagis de l’1 al 7 de gener han estat 4.251, mentre que han mort nou persones en total.

Menys mortalitat per Covid: una defunció per cada 800 contagis al desembre a Sabadell

Comentaris
To Top