Ciutat

Baixa laboral per Covid: les farmàcies de Sabadell on trucar per tramitar-la

Els treballadors de baixa per postiu rebran l’alta automàticament després de 7 dies

Una noia fent-se un autotest d'antígens en una farmàcia / ACN (Pol Solà)

Els treballadors de baixa per Covid rebran l’alta automàticament després de 7 dies, sense haver de fer cap gestió. Ara bé, en cas que continuïn amb símptomes o trobant-se malament, hauran d’avisar el CAP per allargar la baixa.

Prèviament, els treballadors que donin positiu en un test d’antígens realitzat a casa poden aconseguir la baixa laboral a través de diferents opcions. Una és trucant a farmàcies adherides al pla TAR. A Sabadell n’hi ha una trentena.

Com demanar la baixa laboral per Covid?

  • Hi ha més d’una trentena de farmàcies de Sabadell que realitzen tests i, en cas de tenir un resultat positiu, el comuniquen a Salut i gestionen la baixa laboral per Covid.
  • Una altra opció és trucar a la farmàcia directament, informant del resultat del test d’antígens positiu, donant el nostre CIP o DNI i aportant informació sobre la data i el model de test.

A continuació deixem la llista de farmàcies sabadellenques on es pot comunicar el resultat del test d’antígens positiu (municipi, nom de la farmàcia, adreça, codi postal i telèfon:

Hi ha més opcions per tramitar la baixa laboral per Covid.

  • Entrar a lamevasalut.cat  i dirigir-nos a les consultes online (e-consulta), on has d’omplir la informació que et demanin.
  • A través del web citasalut.gencat.cat, a l’apartat Símptomes de la Covid.
  • Com a última opció, segons recomanacions de Salut, es pot trucar al CAP o al telèfon 061.

Després de notificar el positiu, cal esperar a rebre un SMS amb un enllaç que permetrà tramitar la baixa laboral, que durarà 7 dies. Es podrà consultar a l’apartat informes i resultats del web lamevasalut.cat.

Qui pot tenir la baixa per Covid?

  • Els casos de Covid positius amb un test d’antígens realitzat a casa, en una farmàcia o en un CAP.
  • Els contactes estrets no tenen dret a tenir la baixa laboral, ja que no hauran de fer quarantena.
  • En canvi, els contactes estrets que no estiguin vacunats sí que han de fer quarantena de set dies, en cas de ser contactes estrets, i sí que tenen dret a la baixa laboral.

Set vegades més de contagis, menys morts: la Covid-19 a Sabadell

Comentaris
To Top