Ciutat

Reclamen un aparcament alternatiu per la supressió de vint places al tanatori de Sabadell

Aparcament al tanatori de Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Els veïns afectats per la supressió de places al tanatori de Sabadell demanen alternatives

L'accés al tanatori de Sabadell actualment, amb la pineda al davant / VICTÒRIA ROVIRA

Veïns de Nostra Llar i de Covadonga reclamen una alternativa per aparcar després que l’Ajuntament anunciés la pacificació de l’accés al tanatori de Sabadell. “S’eliminen 19 places“, lamenta Paco García, des de l’associació de Nostra Llar. Els residents del voltant s’han reunit amb el consistori per reclamar un estudi de mobilitat i un aparcament alternatiu.

“Trobem a faltar la planificació d’una zona verda d’aparcament”, apunta el president de l’associació de veïns de Covadonga, José Fernández. Els afectats asseguren que la pressió de vehicles que pateix a la zona “és molt elevada”. Les entitats coincideixen que l’aparcament s’hauria de resoldre abans de l’inici de les obres, previstes per al mes de juny del 2022.

Des del tanatori també miren el projecte amb preocupació: “Perdem mes d’un 50% de la capacitat de aparcament. Aquesta zona que sempre ha patit manca de places”, apunta Xavier Pons Torra, conseller delegat de la funerària. Torra, de fet, ha demanat a l’Ajuntament habilitar una part de la plaça com a aparcament gratuït.

L’Ajuntament busca places alternatives

La regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina, ha assegurat que s’està estudiant com compensar la pèrdua d’aparcament que es produirà. “Ens hem compromès a habilitar-ne una vintena al voltant del tanatori per no perdre aparcament”, explica.

De la seva banda, Lluís Matas, portaveu de Junts per Sabadell i responsable de l’oficina Gran Via-Ripoll apunta que el veïnat “va quedar molt satisfet amb el projecte” i matissa que aquest tram de ronda d’Orient serà de plataforma única “però tots els vehicles hi podran circular”.

D’altra banda, els veïns posen un nou debat sobre la taula: l’arribada directa de l’autobús (TUS) a les portes de la funerària. “És un servei necessari, i permetria reduir l’ús del transport privat”, apunten. Fins ara, les línies 5, 15 i 55 tenen parada propera, al Palau d’Esports. Una parada situada a set minuts del tanatori. Tot i això, veïns i usuaris consideren que està “massa allunyada” per a la gent gran o amb mobilitat reduïda.

Un tram de plataforma única

El govern preveu que la ronda d’Orient, entre els carrers de Calassanç Duran i de Xaloc, sigui de plataforma única i quedi connectat amb el mirador al Ripoll. Es tracta d’un dels projectes que s’emmarca en el conjunt d’actuacions del nou balcó del Ripoll, impulsat per l’oficina Gran Via-Ripoll, que dissenya projectes estratègics urbanístics i econòmics de la zona.

Aparcament al tanatori de Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Aparcament al tanatori de Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Restringiran l’accés al tanatori per facilitar la connexió amb la pineda del davant

Comentaris
To Top