ESPORTS

Mor Merche González, l’ànima del Premi Gorgori de l’esport sabadellenc

Mercedes González, obituari

Des de l’any 1987 lliurava el Premi Joaquim Gorgori en record del seu marit, un referent de la comunicació

Merche González en el lliurament del Premi Gorgori a Joan Barberà (2014) / Lluís Franco

La mort de Mercedes González i Valdivielso a l’edat de 95 anys deixa un buit en el món de l’esport sabadellenc. La seva implicació sempre anirà lligada al prestigiós Premi Gorgori que es lliura a la Festa de l’Esport en record del seu marit, Joaquim Gorgori i Pardellans, un referent de la comunicació a la ciutat, sobretot a través de l’antiga Ràdio Sabadell EAJ 20 en l’àmbit esportiu. Juntament amb Joaquim Fité (Diari de Sabadell) va ser mestre de molts joves periodistes i pioner en la retransmissió en directe dels partits del Centre d’Esports Sabadell.

Al seu costat sempre va tenir la Merche, una enamorada també de la ràdio i que va significar un suport molt important en la seva vida. Va saber superar amb molta valentia la prematura mort del seu marit per tirar endavant i des de l’any 1987 es va convertir en la veu i l’ànima del Memorial Gorgori que va instaurar l’Ajuntament i serveix per reconèixer la trajectòria de periodistes sabadellencs en diferents mitjans. El primer guardonat va ser Josep Costajussà i Oliver. Cada any es converteix en un dels moments àlgids de la gala i amb una característica curiosa: els guardonats tenen la possibilitat de fer un petit discurs.

Alguns van conviure experiències professionals i personals amb el mateix Joaquim Gorgori i la Merche, com és el cas del polifacètic periodista i actual responsable de relacions externes del CAR de Sant Cugat, Xavier Andreu. “D’alguna manera em vaig convertir en el fill que no van tenir. La Merche es pot resumir en una paraula: entranyable. Sempre estarà en el meu cor. El seu marit em va ‘apadrinar’ i cuidar perquè fes carrera en el periodisme esportiu”, explica.

El cap d’antena de Ràdio Sabadell, Sergi Garcés, també ha mantingut una bona relació amb la Merche com a presentador de la Festa de l’Esport els últims anys. “Sempre atenta, sempre carinyosa, sempre fidel a la ràdio… Quin luxe haver compartit estones amb tu, Merche“, diu en un tuit. El president del Panathlon Club Sabadell, Josep Masip, ha destacat el seu tarannà “proper” quan coincidien sovint a la taula de la Festa de l’Esport els anys que hi havia sopar a l’Hotel Urpí. Tot i la seva avançada edat, la Merche va voler participar activament en el lliurament del premi fins que la seva delicada salut ho va impedir.

A títol personal també suposa una gran pèrdua. “La Merche, que va ser veïna els meus primers anys, va ser una de les persones que va vaticinar que em dedicaria al periodisme. I va encertar. Sempre que la veia pel carrer em preguntava pel Sabadell que ella anava a veure habitualment a la Nova Creu Alta”. Ens deixa una gran senyora.

Comentaris
To Top