Publicitat
Ciutat

La unió de dues places de l’Eixample començarà a final de mes

Les obres per unir les places de Montserrat Roig i del Mestre Planas, a l’Eixample, estan a punt de començar. La segona tinenta d’alcaldessa, Marta Morell, ha avançat aquest dimecres que els treballs ja tenen data d’inici: dilluns 31 de gener. Està previst que la reforma acabi a finals del mes d’abril -ha de durar tres mesos- i s’hi invertiran uns 400.000 euros.

El carrer de Calvet d'Estrella separa les places de Montserrat Roig i el Mestre Planas / LLUÍS FRANCO

El carrer de Calvet d’Estrella separa les places de Montserrat Roig i el Mestre Planas / LLUÍS FRANCO

El projecte permetrà que les dues places quedin unides en una mateixa plataforma, de manera que tindran continuïtat d’una banda a l’altra sense l’esglaó que suposa a hores d’ara el carrer de Calvet d’Estrella. La pavimentació d’aquest tram serà la primera part de les obres, mentre que en una segona fase es farà una remodelació de les dues places.

Principalment, la plaça de Montserrat Roig guanyarà una font i una nova pèrgola, i la del Mestre Planas, mobiliari nou i una àrea de jocs, que es traurà de la primera per portar-los a la segona.

Tanmateix, el monòlit que homenatja les víctimes de l’Holocaust serà desplaçat uns metres i tindrà un focus de llum que permetrà il·luminar-lo de nit i fer-lo més visible. A més, enguany es podrà traslladar la llamborda Stolpersteine d’Antonio Aguilar al portal on va viure, adreça que no se sabia fins ara i per això el seu record era al costat del monòlit.

Publicitat
Comentaris
To Top