Ciutat

Aprovada la creació de les beques Joaquima Júdez, per a estudiants científiques

Es crearà un premi de 5.000 euros per a projectes STEAM realitzats per dones residents a Sabadell que arribin a concursos

La científica sabadellenca Joaquima Júdez

El ple municipal de febrer ha aprovat crear la convocatòria de beques Joaquima Júdez i Fageda, orientades a dones estudiants de l’àmbit de la ciència i la tecnologia que desenvolupin el seu projecte de final d’estudis en una empresa de la ciutat de Sabadell. La proposta ha estat presentada pel grup municipal d’ERC, i ha rebut el vistiplau de la resta de formacions.

Les beques que plantegen el text aprovat estan enfocades a alumnes de grau, màster i cicle formatiu de grau superior. El compromís és que s’atorguin, com a mínim, dues beques per cada tipus d’estudis, amb una dotació econòmica de fins a 4.000 euros cadascuna.

D’altra banda, s’aprova crear un premi de 5.000 euros per a projectes STEAM realitzats per dones residents a  Sabadell que arribin a concursos estatals o internacionals.

La moció aprovada també inclou dotar d’un complement del 20% l’assignació econòmica per a estudiants en situació de vulnerabilitat. A més, l’Ajuntament s’ha compromès a organitzar activitats escolars amb perspectiva de gènere en l’àmbit STEAM a totes les escoles públiques de la ciutat.

JOAQUIMA JÚDEZ I FAGEDA

A Sabadell, Joaquima Júdez i Fageda (Sant Quirze de Besora, 1934) és un exponent de talent internacional en estudis científics en el camp de la psicologia, i una referència en el camp de la detecció, el diagnòstic i l’enfocament terapèutic de les alteracions del desenvolupament en la infància. Va fundar el Centre d’Estimulació Precoç, pioner a Catalunya en el seu àmbit.

El 2008, la doctora Júdez va rebre la Creu de Sant Jordi; el 2017, va rebre el 13è Premi Valors Republicans d’ERC Sabadell.

Comentaris
To Top