Ciutat

Sabadell revisarà d’ofici el contracte amb Smatsa

ERC i la Crida demanen que s’anul·li la concessió amb l’empresa de recollida i gestió de residus, que té durada fins al 2027

Un operari de la neteja d'Smatsa / LLUÍS FRANCO

El contracte entre l’Ajuntament de Sabadell i Smatsa, firmat l’any 2012 per una durada de 15 anys i amb un valor de 257 milions d’euros, serà revisat administrativament. El ple municipal de febrer ha donat llum verda a iniciar el procés per analitzar el text contractual, investigat judicialment en el Cas Mercuri per delictes com prevaricació o tràfic d’influències.

Ara bé, el que ara es revisarà administrativament serà si la fórmula jurídica de la concessió amb Smatsa es va fer correctament. Informes jurídics apunten que, tenint en compte que és un contracte de serveis, la durada hauria d’haver estat de 4 anys com a màxim, i no de 15 anys, tal com es va fer durant el Govern de Bustos. El procés podria desembocar en una Comissió Jurídica Assessora, que n’estudiaria la nul·litat.

Per a la revisió, es comptarà amb informes tècnics de l’Ajuntament de Sabadell i amb documentació aportada per l’empresa i per la Crida, grup municipal que ha engegat el procés i que juntament amb ERC demana anul·lar el contracte.

En el ple municipal, l’equip de govern socialista ha insistit que estan seguint el procediment pertinent. “Sense prejutjar-ne cap resultat”, ha afegit el regidor Eloi Cortés. El responsable de Cohesió Territorial i Desenvolupament Urbà, Jesús Rodríguez, ha afegit que el Govern compta amb informes jurídics i econòmics per iniciar el procés.

La factura de Sabadell per trencar el contracte amb Smatsa: sis milions d’euros, com a mínim

Per part de Ciutadans, el regidor Adrián Hernández ha centrat la seva intervenció a advertir de les possibles conseqüències econòmiques que comportaria trencar el contracte amb Smatsa. Segons informes de l’Ajuntament, podria arribar a costar 6 milions d’euros a les arques municipals.  “La ciutat no pot pagar dues vegades, quan el contracte es va fer malament i ara”, ha afegit.

ERC i Crida: tancar la carpeta amb Smatsa

La Crida ha insistit en la necessitat de tancar la carpeta amb Smatsa. El regidor Lluís Perarnau denuncia que “el contracte es va arreglar” i que és “inviable de complir”.  En el mateix sentit, el regidor d’ERC Raul Garcia Barroso ha recalcat que hi ha “raons jurídiques per declarar la nul·litat amb el contracte” i ha demanat “preparar l’escenari de futur” sense l’empresa. “Estan facturant 3 milions d’euros cada any. Prou ja!”, ha afegit.

La Crida presenta un requeriment per anul·lar del contracte d’Smatsa

Comentaris
To Top