CASTELLAR

Pas endavant per començar l’ampliació de l’institut escola Sant Esteve de Castellar

L’import de l’actuació serà de 2.618.000 euros, finançat en un 90% per la Generalitat i en un 10% pel municipi

Està previst que les obres s’entreguin el primer semestre de 2023 / CEDIDA

L’Ajuntament de Castellar ha tret a concurs l’execució de les obres que han d’ampliar l’institut escola Sant Esteve, de 3.825 a 5.300 metres quadrats. L’import de l’actuació serà de 2.618.000 euros, finançat en un 90% per la Generalitat i en un 10% pel municipi. La previsió és que la reforma estigui enllestida el primer semestre de l’any que ve, com a molt tard el juny de 2023.

Les obres d’ampliació reformaran l’edifici principal, on se situaran els dotze grups de primària i una biblioteca. A més, s’enllestirà l’edifici de secundària que acollirà definitivament els vuit grups d’ESO i les sales de tecnologia i laboratori. També es construirà un gimnàs i porxos i s’urbanitzaran els accessos.

Paral·lelament a les obres d’ampliació, des de fa uns mesos la Generalitat està duent a terme treballs per habilitar quatre aules i construir un espai polivalent de 120 metres quadrats per ubicar-hi una sala per a professors i una aula d’audiovisuals. L’actuació, al marge de les obres d’ampliació, té un pressupost de 400.000 euros.

Castellar avança els diners

L’Ajuntament de Castellar ha avançat el finançament de 2,6 milions d’euros a la Generalitat per accelerar les noves instal·lacions per a l’institut escola. Segons el conveni firmat, el departament retornarà el 90% dels diners en dues anualitats, el 2023 i el 2024. Castellar assumirà un 10% de la inversió, uns 262.000 euros.

“És important remarcar l’esforç que ha fet l’Ajuntament per assumir el finançament inicial d’aquestes obres i possibilitar que l’IE Sant Esteve tingui les infraestructures que es mereixen en la major celeritat i qualitat possibles”, expressa el regidor d’Educació Joan Creus.

Comentaris
To Top